ŐSZI ÉS TÉLI KIRÁNDULÁSOK / VÉGE de hamarosan újra megyünk! - BLED - őszi kirándulás a tónál

VÉGE de hamarosan újra megyünk! - BLED - őszi kirándulás a tónál

2018.10.05. - 2018.10.07.
VÉGE de hamarosan újra megyünk!  - BLED - őszi kirándulás a tónál

Bled és környéke szabályosan vonza az embereket. Nem véletlen, hogy embereket írok a turisták helyett, hiszen Szlovénia ezen csodás gyöngyszeme, nem csak a turisták közkedvelt úticélja. Sportolók épp úgy előszeretettel választják a környéket kikapcsolódási helyszínként, mint a romantikára vágyók vagy a könnyedebb kirándulást kedvelők és különféle földrajzi helyek felfedezői. Aki épp csak most kóstolgat a kirándulás örömeibe, azt ez a hely épp úgy el tudja csábítani, mint aki már hosszú ideje járja a világot. Ide visszatérni minden évszakban felüdülés és mivel nincs messze Magyarországtól, igazán kedvelt kirándulóhely is. 


INDULÁS ESTÉJÉNEK PROGRAMJA

Indulás Budapestről a késő esti órákban. Éjszaka a buszon. Az út Bled irányába nagyjából 8 óra, a létszámnak megfelelően a pihenőkkel is igény szerint kalkulálva.


AZ ÉRKEZÉS NAPJÁNAK PROGRAMJA
 

 

Éjszakai utazásunk után a reggeli órákban érkezünk meg Szlovénia csodálatos tavához, a gleccservájta Bledi tóhoz. 

A tó a reggeli pompájában köszönt minket. Az őszi hangulatban egy kellemes sétát lehet tenni a környéken. A tavat és környékét a sportolók, bringások és a túrázók előszeretetettel látogatják, ám aki csak egy kellemes kirándulós programra vágyna, annak sem kell csüggedni.

A tó körüli séta előtt vagy után megnézhetjük a bledi várat. A vár a tő melletti sziklán áll,így innen csodás kilátás nyílik a tóra és környékére. Aki nem kívánkozik a magaslatokba, az áthajózhat a szigetre is, ahol az ég felé a Nagyboldogasszony templom tornya magasodik. A templom gyönyörű, a szigetről pedig a templom harangjának kellemes zenéje szűrődik ki. A szigeten több látnivaló is van. A sziget hajóval, úgynevezett pletnaval közelíthető meg. A kellemes hajókázás alatt rengeteg fotót lehet készíteni a tóról, a templomról és a szigetről vagy akár a várról is.

 

 

A sziget maga is nyújt látnivalót, alig 1 óra alatt körbesétálható. Híres a templom lépcsője, utazásunk alatt azt is megtudhatjuk, hogy miről.

Egyszóval egy nagyon kellemes délelőttöt tervezünk eltölteni a szigeten és környékén. A programot nem kíséri idegenvezető, mindenki a saját tempója és kedve szerint járhatja be a környéket, természetesen azért útravalónak fogunk néhány érdekességgel készülni.

A tó körül a fiatalok által közkedvelt selfie pontokat is felállítottak, a tóra néző hatalmas szívecske a fiatalok és a szerelmesek kedvelt fotózkodós helyszíne, amit aztán meg lehet osztani a választott közösségi oldalon a barátokkal. 

Utazásunk napján művészeti vásár fogadja a Bledi tóhoz látogatókat, mindenképpen érdemes lesz a felállított fabódék között körbenézni. 

Bármi is legyen a fentiek közül a kiszemelt program, egy dolgot viszont igazán javaslunk nem kihagyni!  Vagyis helyesbítünk, az ízek szerelmeseinek, semmiféleképpen nem javasoljuk, hogy a méltán híres bledei rétes mellett csukott szemmel és szájjal menjen el!

 


 

Bled ugyanis nem csak csodás környezetéről ismert, hanem gasztronómiai különlegességgel is vár itt minket! A méltán híres bledi krémes tökéletes kiegészítője a délelőtti sétának egy finom kávé vagy capuccino kíséretében. 

A krémes pedig csak bevezetése lesz a mai napi finomságoknak, mert hazafelé még egy isteni gasztroélménnyel tervezzük meglepni a társaságot! 

 

A Bledi tavat elhagyva Szlovénia másik természeti szépségét indulunk el felfedezni, amit mi csak Szlovénia kanyonjának nevezünk. 

 


VINTGAR SZURDOK
 
Húzzunk kényelmes cipőt reggel vagy készítsünk be magunknak az útra csere cipőt, mert a Bledi tó körüli séta után egy fantasztikus program következik, amihez viszont már kifejezetten a túracipőt ajánljuk!  
 
Úticélunk a Vintgar szurdok.
 
A szurdok 1600 m hosszú, sziklafalai között kanyarog a Radovna patak. A szurdok sziklafalai között fából épült hidakon és járdákon haladva gyönyörködhetünk a szurdokban.
 
A szurdoktól elköszönve visszaindulunk Budapestre. Több rövidebb pihenővel várhatóan a korai reggeli órákban érkezünk vissza a felszállási helyre. 
 
 
 

AZ UTAZÁS FONTOSABB RÉSZLETEI


Időtartam: 1 nap Bled és környéke + az utazás

Utazás: a csoport létszámának megfelelő autóbusszal

Ellátás: önellátás

Különlegesség: minden utasunknak jár a BusTours saját AJÁNDÉKA


RÉSZVÉTELI DÍJ: 9.990 Ft / fő felnőtteknek

A részvételi díj a buszos utazás költségeit tartalmazza. 

A díj nem tartalmazza a fakultatívan látogatható helyek belépőjegyeit.

BLED VÁR: 11 euro / fő

PLETNA - hajózás a szigetre, oda-vissza : 14 euro / fő

VINTGAR szurdok: 5 euro / fő


UTAZÁSI INFORMÁCIÓK

Csatlakozási pontok

Budapest Planetárium

Előre egyeztetett helyszínen az M5 autópálya vonalán Szeged érintésével Baja, Pécs, Szigetvár, Zalakaros és Nagykanizsa majd Letenye útvonalon. Kérjük, hogy foglaláskor jelezze nekünk melyik felszállási helyet választja.


ÚTIOKMÁNYOK

Érvényes útlevél vagy érvényes kártya formátumú személyi igazolvány  


BIZTOSÍTÁSOK

Ajánlott EUB utasbiztosítás kb. 500 Ft / fő / naptól az út foglalása mellé irodánkban, kollegáinknál köthető. A pontos biztosítási összegről a foglalást követően megküldött ajánlatban küldünk tájékoztatást!  


AZ UTAZÁS IDŐPONTJA: 

2018. október 5-7. 

 

Poziciószám: BÖK18100507
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

BUS TOURS - www.utazzbusszal.hu Eng.szám: U- 001794

2092 Budakeszi,
Bianka utca 1.
BUS TOURS - www.utazzbusszal.hu Eng.szám: U- 001794 - Magyar