ŐSZI ÉS TÉLI KIRÁNDULÁSOK / DUNA túra azaz MELK és AGGSTEIN

DUNA túra azaz MELK és AGGSTEIN

2018.11.17. - 2018.11.17.
DUNA túra azaz MELK és AGGSTEIN

Van egy magyarországi folyó, amit minden magyar ember ismer, ez pedig  nem más, mint a Duna! Kicsit több mint 400 km hosszan gazdagítja Magyarországot nem csak élővilágával, hanem azon partszakaszaival is, ami temérdek mennyiségű látnivalót kínál. Ez a csodás folyó, amely 2 kis patakból ered, ám 10 országon keresztülhaladva majd 3000 km után éri el a "nagy vízet" azaz a Fekete-tengert most ausztriai szakaszát kínálja fel nekünk látnivalóként.

Akik jártak már Aggsteinbe advent idején, azok tudják, hogy ebben az időszakban középkori adventi mulatságot tartanak itt, ám még mielőtt elmerülnénk a forralt borozás mámorában és a karácsonyi kézműves apróságok bűvöletében látogatást teszünk Melkben a híres bencés apátságban. 

Utazásunk célja Melk és a közelében található Aggsteini vár. 


A november közepén már számítunk a hidegre, ám reményeink szerint a hideg ellenére hétágra fog sütni a nap utazásunk napján. A kora reggeli órákban fogunk indulni Budapestről és az M1-es vonalán kis pihenőkkel haladunk első állomásunk irányába, azaz Melk felé. Akik korábban már jártak az osztrák autópálya ezen szakaszán, azok tudják, hogy az Apátság ebből a távolságból is megmutatja magát a kirándulóknak.

A bencés rendi Apátság az egyik legjelentősebb barokk építmények közé tartozik. A wachaui kultúrtáj jelképeként az UNESCO világörökség védelmét élvezi. Falai között majd 1 évezrede élnek szerzetesek Szent Benedek regulája szerint. A mindennapjaikat az oktatásnak és a lelkipásztori teendőiknek szentelik ebben a csodálatos környezetben. Nincsenek biztos forrásaink, ám biztosak vagyunk benne, hogy igazán kiváltságos az, aki Melk apátságának falai között teljesítheti lelkipásztori szolgálatait. 


melk apátság télen utazzbusszal melk apátság látkép utazzbusszal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körbejárjuk az épületegyüttest, a belépőjegyek megvásárlása után pedig megnézzük az Apátság látogatható részeit,kis betekintést kapva arról, hogy milyen körülmények között élhettek itt az elmúlt évezredben a szerzetesek és micsoda csodás művészi alkotásokat őriznek a bencés rendi falak, itt a magaslatokban. 


Dürnstein barokk templom - utazzbusszal

Kirándulásunkat a pár kilométerre található Aggstein váránál folytatjuk.

A Duna ezen szakaszán csak épp a folyó ellenkező oldalán áll Dürnstein vára, amely tekinthető akár Aggstein testvér várának is, ám sajnos nem látogatható a turisták számára.

 

A kis városka híres kék színű templomáról. A kissé meglepő színű égbe magasodó kék színű templom hihetetlen szép látványt nyújt a Duna parton közlekedőknek és a tájat szemlélőknek és igen fontos róla tudni, hogy a melki apátsághoz hasonlóan ez a templom is az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. 

Aggstein sem maradhat ki az UNESCO világörökségi védelem sorából, hiszen a vár területe még a WACHAU-i kultúrtáj része. A vár jó állapotban lévő romjai látogathatók, sőt! A vár területén az adventi időszakban kerül megrendezésre a KÖZÉPKORI ADVENTI MULATSÁG.

Az adventi vásáron szinte minden van, ami szem szájnak ingere! Ha van bátorságunk és kedvünk hozzá, akkor kipróbálhatjuk a középkori játékokat is. Akik vásározni szeretnének, gondolván a közelgő Karácsonyra és a szeretteikre, kézműves ajándékok között válogathatnak. A fotózás szerelmesei pedig megmászhatják a vár romjait, bejárhatják a zegzugokat a legkülönbözőbb perspektívából fotózva a vár romjait, a Dunát vagy akár magukat! A várból csodálatos kilátás van a Dunára, talán bátran állíthatjuk, hogy időjárástól függetlenül szép és látványos fotókat, panorámaképeket lehet készíteni akár amatőr fotósoknak is. 

aggstein utazzbusszal

A kilátás többek szerint kísértetiesen hasonlít a visegrádi várból látható környezetre. Ha másért nem, már csak ezért is érdemes megtekinteni a környéket! A hasonlóságot valószínűleg az okozhatja, hogy egészen érdekes módon a vár alatt hömpölygő Duna itt is egy élesebb kanyart vesz hasonlóan a Visegrádi várból látható Dunakanyar szakaszára. 

Ínyenceknek és a forralt bort kedvelőknek kifejezetten ajánljuk, hogy kóstolják meg a vásárban kapható forralt bor. Nem azért mert bármiért is különleges, ám azért mindenképp, mert jókedvre derít és fel is melegíti a testet az egész napos séta után. 

A vár látogatása után elindulunk hazafelé, ha mindenjól megy kellemes elfáradva, ám a forralt bortól vidáman kezdjük meg hazautazásunkat! 

Az érkezés a késő esti órákban várható. 


RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza. A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs. 

Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:

-           utasbiztosítást, melyet online kötünk meg 

-           az ebédet és/vagy a napközbeni étkezést

-           belépőjegyeket, amely az Apátságba 15 euro / fő, Aggstein várába pedig 7 euro / fő

 

FELNŐTT:  9.990 Ft / fő

GYERMEK: 8.990 Ft / fő ( 14 éves kor alatt )

CSALÁDI KEDVEZMÉNY igényelhető!

Kérjük, ha családként vennének részt az utazáson, akkor azt a foglaláskor jelezzék nekünk ( akár már  1 gyerkőc esetén is! ) 

és nem utolsó sorban MINDEN UTASNAK egy különleges ajándékkal készülünk az útra! 


FONTOSABB RÉSZLETEK

Időtartam: 1 nap 

Indulás: 2018. november 17. kora reggel 

Érkezés: Budapestre: 2018. november 17 késő este


CSATLAKOZÁS PONTOK

Budapest Planetárium - indulás 

Előre egyeztetett helyszínen az érdeklődés szerinti útvonalon / elsősorban M1 autópálya vonalán  ( kérjük, a jelentkezéskor a felszállási pontot jelöld meg nekünk ) 


BIZTOSÍTÁS

Az utazásra javasoljuk biztosítás kötését. Az általunk javasolt EUB-s utasbiztosítás ajánlatát a foglalási szándék jelzése után a visszaigazoló ajánlattal együtt küldjük meg e-mailen.


FOGLALÁS 

Foglalási szándékát emailen várjuk a gabriella.h@utazzbusszal.hu címre a résztvevők létszámának megjelölésével. Érdeklődni telefonon a + 36 30 919 5881 telefonszámon lehet (ha épp nem tudunk válaszolni, akkor mindenkit visszahívunk pár órán belül) illetve foglalási szándékot itt ONLINE is kezdeményezheted, ehhez nem kell mást tenned, mint görgess egy kicsit lejjebb és a foglalási űrlapot töltsd ki!

FIGYELEM! 

A foglalási űrlap kitöltése nem jelent végleges foglalást és fizetési kötelezettséget. Az űrlapon megjelölt adatokkal elkészítünk Neked egy AJÁNLATOT, amit elküldünk az általad megadott email címre, foglalásodat pedig az ajánlatban szereplő adatok és információk alapján tudod véglegesíteni. 


Ha erre az útra nem tudsz velünk tartani, ám örömmel olvasnál új útjainkról, akkor írtakozz fel hírlevelünkre, ahol most kedvezmények is várnak Téged jövőbeni utazásainkra! >>>> Hírlevél feliratkozás ITT! 


 

Olvass bele blogunkba, ahol korábbi útjainkról találsz fotókat és egy-egy rövidke élménybeszámolót!

>>> BLOG 


 

Ha szeretnél tőlünk ajánlatot kapni az utazásra, akkor görgess lejjebb!!!


 

MELK és AGGSTEIN tél eleji kirándulás - utazási jelentkezés MATK181117

Ha szeretnél részt venni az utazáson és érdekelnek a további részletek, akkor add meg elérhetőségeid és rövid időn belül felvesszük Veled a kapcsolatot!

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!!

CAPTCHA
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

BUS TOURS - www.utazzbusszal.hu Eng.szám: U- 001794

2092 Budakeszi,
Bianka utca 1.
BUS TOURS - www.utazzbusszal.hu Eng.szám: U- 001794 - Magyar