ŐSZI ÉS TÉLI KIRÁNDULÁSOK / ADVENTI MESEORSZÁG KASSÁN

ADVENTI MESEORSZÁG KASSÁN

2018.12.15. - 2018.12.15.
ADVENTI MESEORSZÁG KASSÁN

Kassa városa Szlovákia második legnagyobb városa. A Felvidék 1918 előtt a Magyar Királyság részét képezte, ezért sem meglepő, hogy sok a magyar történelmet érintő kapcsolódási pont lelhető fel a városban. Kezdetben még csak földrajzi megjelölésként volt használatban a Felvidék elnevezés, ám később a történelmi események ismeretében már politikai vetületet is kapott. Ugyan ma már kis százalékban lakják magyarok a várost,  a magyar történelmi emlékek azonban eltagadhatatlanok, mivel több magyar közéleti szereplő és művész is itt született és élt, nem megfeledkezve arról, II. Rákóczi fejedelem nyughelye ez a város, egészen pontosan a Fő téren álló Szent Erzsébet székesegyház. 


kassa utazzbusszal


A reggeli órákban 06:30- kor indulunk Budapestről. Útközben rövid pihenőket tartunk.

Első állomásunk magyar történelmünk egyik legmeghittebb emléke a Vizsolyi templom.

Az Árpád-kori Műemlék Templom védett freskóit, valamint az 1590-ben Vizsolyban nyomtatott teljes magyar nyelvű Vizsolyi (Károlyi) Biblia egyik első kiadású példányát naponta megtekinthetik a látogatók. Lelkészünk vezetésével és egy jó kávéval felfrissülve folytatjuk utunkat Kassára, Szlovákia kulturális fővárosába.

A város központjában, egy hangulatos étteremben várják csoportunkat, ahol megpihenhetünk és egy tradícionális ebéddel ismerkedhetünk a helyi ízekkel. Ebéd után már vár bennünket a helyi magyar nyelvű idegenvezetőnk, akivel 2 órás, rendkívül érdekes városnéző sétát teszünk. Meglátogatjuk a Szent Erzsébet katedrálist, (Kassa legjelentősebb műemléke), ahol magyar emlékeink nyomába eredünk. Kihagyhatatlan és egyben megható pillanat, amikor meglátjuk II. Rákóczi Ferenc sírját.

Természetesen megtekintjük a zenélő kútat, az Orbán-tornyot, a Szent Mihály kápolnát, és a Nemzeti Színházat.

Programunk másik elmaradhatatlan momentuma a  „Rodostó-ház”, Rákóczi Ferenc rodostói háza másának látogatása, oda már csak az arra jelentkezőket kísérjük át. 

Miután elmerültünk a város történelmi mélységeiben, jöjjön egy kis felüdülés, mert a délutáni óráktól vár bennünket az adventi vásár! Szebbnél szebb élményekkel gazdagodva követjük a finom karácsonyi illatokat. Több mint 100 díszített ízléses fából készült házikóban kínálják az árusok a hagyományőrző kézműves ajándékokat, ünnepi ételeket, forralt bort, mézeskalácsot. Számtalan zenei produkció, betlehemes játék, karácsonyi dallamok szolgálják az ünnepre való feltöltődésünket.

Hazaindulás a kora esti órákban. 

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj a buszos utazás, a buszos csoportkisérő és a hangulatos helyi ebéd költségét tartalmazza. A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs. Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:

-           utasbiztosítást, melyet online kötünk meg 

-           helyi idegenvezetés és belépőjegyek árát, ami együtt 14 euro / fő 

 

FELNŐTT:  8.990 Ft / fő

GYERMEK: 7.990 Ft / fő ( 12 éves kor alatt )

CSALÁDI KEDVEZMÉNY igényelhető!

Kérjük, ha családként vennének részt az utazáson, akkor azt a foglaláskor jelezzék nekünk ( akár már  1 gyerkőc esetén is! ) 

és nem utolsó sorban MINDEN UTASNAK egy különleges ajándékkal készülünk az útra! 

 


FONTOSABB RÉSZLETEK

Időtartam: 1 nap

Indulás: 2018. december 15. - szombat reggeli órákban  

Érkezés Budapestre: 2018. december 15. szombat  esti órákban


 

CSATLAKOZÁS PONTOK

Budapest Planetárium - indulás 

Előre egyeztetett helyszínen

( kérjük, a jelentkezéskor a felszállási pontot jelöld meg nekünk ) 


BIZTOSÍTÁS

Az utazásra javasoljuk biztosítás kötését. Az általunk javasolt EUB-s utasbiztosítás ajánlatát a foglalási szándék jelzése után a visszaigazoló ajánlattal együtt küldjük meg e-mailen.


FOGLALÁS 

Foglalási szándékod itt a weboldalon az oldal alján található űrlap kitöltésével küldheted el nekünk. 


FIGYELEM! 

A foglalási űrlap kitöltése nem jelent végleges foglalást és fizetési kötelezettséget. Az űrlapon megjelölt adatokkal elkészítünk Neked egy AJÁNLATOT, amit elküldünk az általad megadott email címre, foglalásodat pedig az ajánlatban szereplő adatok és információk alapján tudod véglegesíteni. 


KEDVEZMÉNY

Ha erre az útra nem tudsz velünk tartani, ám örömmel olvasnál új útjainkról, akkor írtakozz fel hírlevelünkre, ahol most kedvezmények is várnak Téged jövőbeni utazásainkra! >>>> Hírlevél feliratkozás ITT! 


Ha szeretnél tőlünk ajánlatot kapni az utazásra, akkor görgess lejjebb!!!

KASSA ADVENT kirándulás - utazási jelentkezés KA1N20181215

Ha szeretnél részt venni az utazáson és érdekelnek a további részletek, akkor add meg elérhetőségeid és rövid időn belül felvesszük Veled a kapcsolatot!

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!!

CAPTCHA
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

BUS TOURS - www.utazzbusszal.hu Eng.szám: U- 001794

2092 Budakeszi,
Bianka utca 1.
BUS TOURS - www.utazzbusszal.hu Eng.szám: U- 001794 - Magyar